A Song for India

song-india-fotobalk

Benefietconcert voor schoolkinderen in Varanasi

In juni 2016 heeft er iets bijzonders plaatsgevonden. De Canadese zangeres Jess Morwood, singer-songwriter BJ Baartmans en het Kailash Ensemble (Lenneke van Staalen, Heiko Dijker en Marien van Staalen) brachten in een reeks van vier benefietconcerten Amerikaanse ballads, Nederlandse luisterliedjes en Indiase klanken. De opbrengst (ruim € 10.000,-) ging naar de Jeevan School in de stad Varanasi en naar Stichting Benares Schoolfonds (BSF).

Alle musici die aan de concerten meewerkten hebben iets met India. Jess geeft les op de Jeevan School, BJ’s familie is actief in ontwikkelingshulp, Lenneke van Staalen en Heiko Dijker hebben er jarenlang gestudeerd en Marien van Staalen is voorzitter van BSF.

A Song for India was een boeiende happening, die westerse muziek combineerde met oosterse passie.

De komst van veel belangstellenden droeg bij aan het succes van de concerten. Het werk van de stichting kon in bredere kring onder de aandacht gebracht worden.  Zo maken nu nog meer mensen, samen met de Jeevan School en Stichting Benares Schoolfonds, goed onderwijs mogelijk voor kasteloze kinderen in de sloppenwijken van Varanasi.

Reacties gesloten | Comments are closed.